maanantai 1. huhtikuuta 2013

Satujen keskelle heitettynä



Voitteko kuvitella miltä Lord of the Rings –fanista, joka on opiskellut haltijakieltä, tuntuisi matkustaa Elrondiin? Musta tuntuu kaikkien animen parissa vietettyjen tuntien jälkeen vähän samalta tulla Japaniin; kuin satuun astuisi. Se, mikä on ollut satua onkin täällä totta, ja sitä kieltä, mitä sarjakuvahahmot puhuvat, puhuvatkin täällä oikeat ihmiset. Hämmentävää. Ihastuttavaa! Ja mikä vielä ihastuttavampaa, pääsin saman tien sisälle japanilaiseen kotiin, kun sohvasurffausisäntäni oli sovitusti satamassa vastassa. Niinpä mulla on nyt kolmatta päivää kuuden tatamin suuruinen oma huone, ja syön yakisobaa, udongia ja onigiriä japanilaisen pöydän ääressä lattialla istuen. 

Ensimmäisenä päivänä käytiin kävelemässä ympäriinsä. Shimonoseki on pieni kaupunki, johon turistit eksyvät lähinnä matkatessaan Japanin eteläisimmälle pääsaarelle Kyuushulle tai tullessaan Japaniin laivalla Koreasta tai Kiinasta (Shimonoseki on vain yksi mahdollisista rantautumisvaihtoehdoista). Ja siis voi kerta kaikkiaan miten uskomatonta, paras sakuran eli kirsikan kukinnan aika on täällä etelässä jo ohi, ja silti hetkittäin tuntuu kuin olisin hypännyt suoraan leffaan - eihän mikään puu voi oikeasti olla yhtenä kukkana mutta kyllä vaan on! Ja tätä olisi tiedossa toukokuulle asti, koska meinaan vaeltaa hiljalleen pohjoiseen sakuran mukana.


Laitan tässä välissä kuvia Shimonosekistä - päivittelen myöhemmin kuvat Kiinan juttuihin kun se nyt näyttää taas onnistuvan, mutta nyt lähden nauttimaan Japanista talon seinien ulkopuolella Ü


Tulivuoren eli hinoyaman päältä Shimonosekistä Kyuushulle
päin (salmen toisella puolella Fukuokan kaupunki)

Sivukatu mun kolmepäiväisen kodin lähellä
Näitä ovi-kadulle -talojen puutarhoja jalkakäytävällä :)
Löytyy sitä Japanistakin ruostetta, mutta on yhtä kaikki on koristeellista


Samurai desu ne
Fugu - Shimonoseki no favorite fisu ja maailman myrkyllisin kala
Kalastelija Fukuokalla
Shimonosekin kalatori ja söpöt pikkupurtavat



oktopussi ja väärä-kuva-mutten-ehdi-ladata-uutta-mutta-oikealla-vieressä valas
Sakurasta on miljoonittain kuvia, laitan niistä oman juttunsa kunhan tullaan takaisin tämän päiväiseltä reissukohteelta eli sillalta (eri silta kuin mikä kuvassa näkyy...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti