keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

And those who don't take Golden Week seriously will carry the consequenses

Mulla on majapaikka taas yhdeksi yöksi eteen päin: vietän 24.-25. välisen yön Naganossa 1166 selkäreppureissaajien hostellissa.

Sen jälkeen mulla ei sitten olekaan tietoa seuraavasta yhdestätoista yöstä ^^ Japani viettää vapaapäivien sarjaa eli kultaista viikkoa, jolloin koko kansa lähtee liikkeelle yksissä tuumin vallatakseen maan jok'ikisen hostellin, hotellin, guesthousen, ryokanin, minshukun ja muut mahdolliset majapaikat. Ei ole ihme, että ihmiset haluavat ottaa näistä päivistä ilon irti, sillä loma on pisin yhtäjaksoinen vapaa koko vuoden aikana. Toinen loma-aika on kolmepäiväinen uudenvuoden loma. Siinäpä ne sitten enimmäkseen ovatkin. Kerottuani Matsumotossa, että Suomessa kesäloma on neljä tai viisi viikkoa, katselin pienoisen tovin neljää lautaseksi muuttunutta silmää ja kuuntelin monta nousevaa eeeeeeeeeeetä. Kyllä meille oltiin kateellisia.

Joka tapauksessa: näihin aikoihin on lähes mahdotonta löytää majoitusta yhdestäkään järkevän oloisesta matkustuskohteesta. Laskettelukohteita löytyisi, mutta jostain syystä en oikein viitsi käyttää aikaani hiihtomökissä istuskellen. Niinpä olen lähettänyt muutaman yleisen ylimalkaisen sohvasurffauspyynnön, että jos jollakin sattuisi olemaan aikaa ja mahdollisuus ja huvittaisi niin voisin tulla kylään, saanut pari vastausta (länkkäreiltä, jotka eivät välttämättä matkusta ainakaan koko aikaa), ja mulla on mahdollisesti tarjolla kaksi paikkaa eli pari yötä pohjoisen suunnassa. Sen lisäksi olen ajatellut nukkua (tai valvoa) 24h Mäkkäreissä tai missä vaan on lämmintä yön yli. Ja plussaa jos löydän internetin. Ainakin päiväsajalle. Mulla on siis tulevina päivinä vihdoin hyvin aikaa varailla loppumatkan hostellit ja suunnitella kulkemiset.

Hahaa, mä vähän niin kuin innolla ootan tätä kokemusta ^.^ Jos löydän katon pääni päälle ainakin pariksi satunnaiseksi yöksi niin että saan nukuttua kunnolla, olen enemmän kuin onnellinen. Mutta pääosin olen jo valmistautunut siihen, että nukun Naganon jälkeen seuraavan jälkeen kunnolla ja kaikessa rauhassa sitten, kun pääsen Hokkaidolle ah luontoon ja ah villeille onseneille (niiden on parasta sitten vihdoin olla villejä eli luonnon keskellä - olen haaveillut sellaisesta siitä asti kun Japaniin pääsin, mutta kaikki tunnetut onsenit tuntuvat olevan hotellien tai vähintäänkin Ryokanien yhteydessä niin että altaan ympäristö on täynnä rakennuksia). 

Ainiin, pitää selvittää myös, kattaako Itä-Japanin junapassi yöjunat. Muistaakseni ei. Jos sattuisi kattamaan, mähän surrauttelisin ilolla junissa kaiket yöt, mut ei taida onnistua... Huomenna sekin selviää. 

Mielenkiintoisia päiviä luvassa Ü

2 kommenttia:

  1. Entä jos suuntaisit vastakkaiseen suuntaan kuin kaikki japanilaiset, eli jos he kaikkoavat isoista kaupungeista (oletus Suomalaisen lomakulttuurin pohjalta), niin suuntaa sinä sinne ihemttelemään tyhjiä katuja?

    VastaaPoista
  2. Mä kuulin että täällä niin ei käy - kaupunki on ehkä _hiukan_ hiljaisempi, mutta ei varsinaisesti. Tällä hetkellä tilanne on edennyt seuraavasti:

    1) saavuin Naganoon junalla, ja ostin heti kymmenen päivän reilipassin (25000 yeniä eli reilun 200 €), joka lähtee pyörimään 26.4. Alkupäivän päätin sillä perusteella, että ensimmäisen yön voin olla täällä Naganossa hostellissa, ja toisen yön voisin olla aseman vieressä olevassa 24h-manga-internetpaikassa, 10h maksaa 2100 yeniä (eli vajaan 20 €) tai "bisnesluokassa" eli oletettavasti privatilassa 2400 yeniä (noin 20 €). Aamulla voisin sitten kävellä suoraan asemalle ja nousta junaan.

    2) Saavuin hostellille ja selvisi, että täällä on yhdelle tilaa female dormissa huomennakin; joku on siis ehkä perunut. Niinpä voin olla samassa paikassa kaksi yötä ja lähteä sitten täältä suoraan asemalle, eli aikataulun suhteen suunnitelma ei muutu. Manga-internet24h-paikkaa pitää kokeilla, mutta sen voin tehdä seuraavaksi Tokiossa, jos muuta ei löydy. Ja Tokiossa on kapsulahotelleja, eli siinä on toinen "hätävarasuunnitelma" tuleville päiville.

    3) sain vastauksen molemmilta länkkäricouchsurffareilta. Mikään ei ole vielä varmaa, mutta luultavasti voin olla molempien luona hetken aikaa. Ensimmäiseksi vastannut sanoi, että 3.-5.5. ei käy mutta muuten milloin vain (tosin paikka on Erittäin Pieni, alle 3000 asukkaan kylä [ei, en unohtanut yhtään nollaa] - eli juuri siksi mun on pakko kokea se vaikkei siellä olekaan mitään :D). Toinen taas kertoi, että silloin kun esimerkiksi olisi mulle suotuisa tulla, hänen äitinsä tulee kylään, mutta jos äiti saadaan vakuutettua siitä että aika menee hyvin kolmisin (tai välillä mun poissaollessa), niin pääsen ehkä porukalla reissaamaan ja kuulosti kivalta :) Olen jo innoissani, mutta ei ole varmaa onnistuuko.

    3) Hostellin työntekijä mun nykyisessä paikassa oli heti vallan avuliaan oloinen kun kerroin mun tilanteesta naureskellen (kun hän kysyi mihin oon menossa seuraavaksi). Hän on pyöräillyt paljon Japanissa, etenkin Tohokun alueella johon olen seuraavaksi menossa, ja vinkkasi jo mulle upeaa hostellia (jota ei löydy hostelworld.comista ja jossa näytti olevan kultaisten viikkojen viimeinen yö eli 6.5. vapaana - tai vaihtoehtoisesti voisin pysähtyä siellä tullessani takaisin Honshulle). Ja sain vihdoin tietää, mistä löytyy muutamia Ihan Oikeita ulkoilmaonseneita. Aaaaaaaaaaaaaaaah!

    Mutta Olli: kiitos vinkistä. Saatan tosiaankin pysähtyä Tokiossa päivän verran katselemassa miten kaupunki on vähän hiljaisempi. Ja varmaan paikat on kiinni, en ole vielä ottanut selvää miten toimii ostoksilla käynti. Ei kukaan ole vielä varoitellut siitä, että ruoka loppuisi kesken, tai että kaupat olisivat pullollaan porukkaa. Katsotaan miten käy ^^

    VastaaPoista