sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kuulumisia

"Voi voi, sitä elää niin tätä päivää, että mulla on vaikeuksia palauttaa blogia varten mieleen viikon takainen matka Etelä-Yunnaniin. Onnellinen olotila sinänsä. Kunmingiin tultua ehdin olla kaksi päivää kämppiksen kanssa ennen hänen lähtöään lomalle Thaimaahan, mutta jo samana iltana yksinäisyyttäni hälventämään saapuivat jostain Beijingin ja Shanghain väliltä yksi ameriikkalainen ja yksi venäläinen sohvasurffaaja. Ja mä niin nautin seurasta!

Ensimmäisenä päivänä vieraat ilahduttivat mua leipomalla kaksi muhkeaa Guinnes-pohjaista pähkinä-siemenleipää, omnomnom, seuraavat kaksi päivää vietettiin yhdessä kaupunkia ja puistoja tutkien. Illat valvottiin katsoen leikkamattomia LOTR:eja + LA:ta ilman karttaa + [mulle täysin randomia] jalkapalloturnausta. Jonakin iltana keksittiin vähän ennen yhtätoista, ettei kukaan meistä ollut syönyt päivällistä, ja lähdettiin metsästämään barbequeta. Palattiin takaisin murkinoiden kanssa ja puolenyön aikaan saatiin vihdoin laitettua leffa pyörimään. Näin ne illat kului, ja kiinan opiskelu meinasi jäädä vähälle.

Että tällaista aika tavallista länkkärielämää mä täällä olen elellyt; tiistaina menin kolmelta nukkumaan, heräsin seitsemältä suihkuun ja ehdin melkein yhdeksäksi keskustaan kiinan tunneille. Koululla kuulin, että olen tällä hetkellä ainoa opiskelija; muut ovat lomalla odottamassa kiinalaista uutta vuotta. Hyvä puoli on, että pingpong-pöytä on vapaana, joten tauoilla tulee liikuttua sen verran, että tulee lämmin. Harmi vaan, että myös kuuden yuanin maittavat ja sosiaaliset lounaat ovat nekin tauolla seuraavan kuukauden ajan."
Greenlake I

Greenlake III


Greenlake II


Greenlake IV

Jälkilisäys:  Kuvat keskustan Greenlake-puistosta; on siellä vähän muutakin kuin rakennuksia (mm. lokkeja - ja lokeistakin on kuvia) vaikka kuvista niin ei vois päätellä. Ja ihmisiäkin on etenkin päiväsaikaan enemmän. Illan pimentyessä puiston joka kolkka täyttyy kiinalaisista vanhusryhmistä perinteisine kiinalaisine soittimineen, huonoine mikkeineen ja äänen särkevine kaiuttimineen. Iltakävelyllä Jordonius Ameriikkalainen solutti meidät parikin kertaa tällaisen piirin sisään ja uskomatonta kyllä, kun meteliä vähän aikaa kuunteli, pahimmat säröt alkoivat tehdä tilaa melodialle ja kun suljin silmät, humpsahdin yhtäkkiä johonkin syvälle kiinalaiseen kulttuurimaailmaan.

* * *

Tämän verran sain kirjoitettua viikon kuluessa. Eh. Aloitin kolme muutakin blogimerkintää, jotka ovat edelleen keskeneräisiä ja sellaisiksi taitavat jäädä. Ovatpahan päiväkirjana itselle... Etelänmatkaan en ole saanut vieläkään tartuttua (pahoitteluni erityisesti niille, jotka haluaisivat lukea sen Raunon mainitseman "toisenlaisen näkökulman" reissusta). Eikä tarttumista yhtään helpota se, että Photoshop Elementsin kokeiluversio ei uudelleenlataamisesta huolimatta suostu enää toimimaan - mikä tarkoittaa sitä, että mun pitäis pyytää jotakuta kotona laittamaan pöytäkoneeseen piuhat kiinni ja käynnistämään sen ihan vaan sitä varten että Photarin rekisteröidyn version voisi poistaa, jotta rekisteröintinumero vapautuisi läppärillä käytettäväksi. Eli no photos for you.
Guinnes-leipä vol. 2

Lisäksi onnistuin ilmeisesti formatoimaan muistikortillisen kuvia, joita en ollut vielä siirtänyt koneelle. Ainakaan niitä ei löydy mistään, ja yhden kortin muistan formatoineeni. Niin että ei ole kuvia edes ensimmäisestä uunituoreesta leivästä leipureineen, eikä laiskottelusta puistossa surffareiden kanssa. Muutaman mun päiviin liittyvän kuvan löydätte Jordoniuksen instragrin-sivulta, jossa on tähän viikkoon liittyen mm. 17.1. leivottu leipä (voi nam!), 18.1. löydetty joenvarren Narnia ja 24.1. leivottu synttärileipä johon ei voinut upottaa kynttilöitä koske steariini suli leivän sisään (kyllä, ehdittiin kokeilla).



Mut Kiina on kiva paikka, mä voisin jäädä tänne vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Srk:ssa alkaa olla tuttuja ihmisiä ja monet pyytää lounaalle tai kyläilemään tai muuten vaan hengailemaan, niin että tunnen täällä oloni oikein kotoisaksi. Tervetuloa vaan kyläilemään... Ü

2 kommenttia:

  1. Tuleepa taas vesi kielelle ja mieleen monet hyvät maut.Nam,namm.toivon että siellä hiljaisuudessa kuulet enempi.Täällä tapahtuu kans paljon mielenkiintoista srk keskellä ja vielä hyvää.Jännittää ihan...Kuulumisiin se pienempi vanhempi

    VastaaPoista
  2. Pitää soitella joku päivä että kuulen mitä kummaa siellä oikein tapahtuu ^^

    VastaaPoista