tiistai 15. tammikuuta 2013

Kahdeksan ruokalajin barbeque-illallinen

Ennen kuin jatkan matka-aiheesta, päätin kirjoittaa lyhyen ruokapäivityksen, kun kämppis kysyi puoli seitsemän maissa haluanko lähteä heidän kanssaan ulos "etsimään ruokaa" eli nappaamaan kadunvarrelta mukaan kaikenlaista pientä ja tulla sitten kotiin syömään. Ja sehän passasi, ei ole tullut aiemmin kokeiltua.

Päädyin barbeque-linjalle, ja pidemmittä puheitta esittelen teille lyhyesti sangen maittavan päivälliseni, jolle tuli hintaa 15 元 (2 €) koska retkahdin kun mulle suositeltiin erittäin lämpimästi sekä kurpitsaa että lootuksen juurta, jotka kuuluivat kalliimpaan kategoriaan. Hinnat menivät jota kuinkin näin:

- pavut 1 元/ varras
- kesäkurpitsaviipaleet 1 元/ varras
- sienet 1 元/ varras
- tofu 1 元/ varras
- viiriäisenmunat 1 元/ varras
- lootuksenjuuri 3 元/ varras
- jonkinlainen uppopaistettu kurpitsamöhkäle: 4 元/ varras

- riisi 3 元

Eli halvemmallakin pääsisi; riisin (tai nuudelit) voisi keittää kotona itse, ja ajatella että niillä kolmella imelällä ja läpirasvatulla rapealla kurpitsamöhkäleellä saisi neljä varrasta sieniä! Tai kesäkurpitsaa. Tai tofua. Viitsii ehkä käydä toistekin. 

Kuvassa pavut, kurpitsa, viiriäisenmunat, tofu,
sienet, kesäkurpitsa, lootuksenjuuri

Suosikkejani ovat edelleen sienet, joita on Kiinassa tarjolla melko monipuolisesti ja vähintäänkin edullisesti Suomeen verrattuna. Tofun kanssa en ole päässyt täällä vielä ihan sinuiksi; pinta oli kyllä maittava ja yllättäen hieman sitkeä, mutta sisältö on hiukan hyytelömäinen verrattuna niihin tofuihin joita Suomessa totuin käyttämään. Pavut ja kesäkurpitsa eivät kai petä koskaan, viiriäisenmunat eivät juurikaan poikenneet kananmunista (ainakaan chilissä pyöritellyn jälkeen eroa ei huomaa), lootuksen juuri oli ihan jees mutta ehti hiukan jäähtyä eikä ehkä siksi ollut niin huikea kuin annettiin ymmärtää. Kurpitsasta ehdin jo valittaakin, ihan hyvää oli mutta rasvainen&makea maistuu silti paremmin lämpimänä :)

Sit vaan ootellaan milloin menee masu katuruoasta mylläkälle, tähän asti oon selvinnyt hyvin vaikka muutaman kerran maha on antanut ymmärtää että nyt ei ole kaikki ihan kohdallaan. Onneksi oireilu on jäänyt sille tasolle, että suolenmutkat tekevät satunnaisesti kerran viikossa pari kuperkeikkaa ja jatkavat sitten melko tyytyväisinä elämäänsä.

2 kommenttia:

  1. Oi vau! Kannattaa varmasti käydä useamminkin. Uskoisin, että nuo ovat myös mahalle kosheria, kun ne ovat niin kivasti kärtsättyjä. Ja varmaan vaihtuvuuskin on kohtalaista jos paikalliset syövät näin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan jees ^^. Siinä paikassa ei tosin ollu jonoa, paikalliset kävi viereisessä vähän enemmän, mutta tuotteet oli kylmätiskissä ennen kuin ne laitettiin paistumaan (monilla bbq-paikoilla kaikki oli levällään pöydällä siinä pihalla) niin että ei tosiaan ollu ihan huonoin paikka :)

      Poista