keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Jjei, se toimii sittenkin ^^

Jjeii: passed through the great firewall ^^. Nettiyhteys tosin on hitaampi kuin mitä oon käyttänyt vuosiin. Enemmän kärsivällisyyttä, vähemmän surffailua.

Selvisin takaisin Kiinaan. Oon tosin vähän hämilläni: en todellakaan ajatellut kuukausi sitten, että tän puolen vuoden aikana tulisi vastaan tuttuja maisemia - ja nyt ne on jo tässä. Ja mä inhoan sitä miten vastuuttomasti käyttelen välimerkkejä ihan fiiliksellä. Huomenna meen poliisilaitokselle rekisteröitymään ja toivottavasti perjantaina kielikouluun hoitamaan asiat selviksi. Katselin illansuussa rinkka selässä uuden, kolmekymmentäkolmekerroksisen kotitaloni pihalta alas kadulle ja tunsin oloni kotoisaksi. Noilla kaduilla mä käyn vähän seikkailemassa. Ihan vaan katselemassa mitä löytyy. Lähellä on kaikkea: vaateputiikkeja, teekauppa, hedelmäkauppa, parturi, syömäpaikkoja... mitä vaan peruselämässä selviämiseen voi kuvitella tarvitsevansa. Bussiasemakin on kohtuullisen lähellä. Ja ette voi kuvitella (paitsi A ehkä voi) miltä musta tuntui kun selvis että ihan vieressä (ehkä "korttelin päässä" vaikka ei täällä sillä tavalla oikein voi mitata) on täysin kasviksinen ja kasviksen makuinen 1) kasvisruokapaikka. Ja vielä halpa sellainen. Alakerrasta voi ottaa lautaselleen seisovasta pöydästä mitä haluaa, yläkerrassa tilataan listalta. En pelkäis mennä sinne yksinkään, koska kaikki näytti niin syötävän hyvältä ^^

Ja tää asunto. Mä oletin Kiinassa vähän toisenlaista, mut tää on ihana! ^^ En siis tarkota mun unelmaa, vaan sitä, etten todellakaan kuvitellu pääseväni elämään näin halvalla näin hyvin. Kelpaa kyllä tää kahdennenkymmenennenensimmäisen kerroksen näköala läntisille vuorille auringonlaskua kohti. Ikkunoita ei kuulemma valitettavasti pysty pesemään :/


Muuta sekalaista:

Jutustin lennon ajan varsin mukavan keski-ikäisen kiinalaisen bisnesmiehen kanssa, joka lupasi näyttää mulle Shenzeniä jos tulen joskus käymään ^^ Oli vähän toista maata kuin se ranskanöhmöhm-maalainen jonka tapasin Hongkongissa.

Ilahduin kommenttiliudasta - vaikka kai sellaisella valituksella on pakko heruakin, eh... Kiitos teille :-)

Mulle tarjoutui tilaisuus päästä osaksi kiinalaisen gradun (tai vastaavan) "tutkimusaineistoa"; olisin voinu päästä ilmaiseksi uuden opetusmenetelmän koekaniiniksi mut juttu meni sitten yllättäen niin säädellyksi ja monimutkaisen tuntuiseksi, että halusin pitäytyä Raibow Bridgen yksityistunneissa.

Söin tänään mansikoita. Ihan äsken, itse asiassa. Mansikoita jouluksi, toinen satokausi nääs. En tosin ole kovin joulufiiliksissä, mut limbistä järjestelmää on aktivoimassa ainakin uunituore tulokas suoraan Hongkongista lahjana mukaan lähtenyt Starbuck'sin joulukahvi, ja lisänä tuhannen pirstaleiksi hajonnut mutta silti varmasti ah niin joulun makuinen Fazerin joulusuklaalevy. Ja Rajattomien joululevy. Kahden viimeisen yhdistelmä oli tosin siltä lähinnä siksi, että olin ajatellut viettää joulun yksin jossain tuikituntemattomassa pikkukaupungissa lounaisrannikolla. Toisin taitaa käydä. P.S. Äiti älä huoli, nyt kun oon takasin Kunmingissa niin saatan käydä ostamassa Whicker Basketista pipprakakkuja. ^^

And one more thing: 
Täällä on kylmä 
terveisin Sukat+Villasukat+Tossut+kahdet Housut + kolme Paitaa + lämmin Viltti. Ja sormet on silti jäässä.


...ainiin, mut ei tietenkään yhtä kylmä kuin Suomessa.
Hajotkaa - wait for it... 




pakkaseen.




_____________
1) kasviksen makuinen ei viittaa puisevaan tai muuhun vastaavaan, vaan siihen, että NFM eli ei mitään petkuhuiputuksia jotka on kasvista mut maistuu aivan lihalle

3 kommenttia:

  1. Hieno homma! Kauanko olet paikallasi? Kuvia asunnosta jäädään odottamaan...

    Seuraa metakeskustelua blogista:
    1) Et malttaisi kertoa mistä on kyse, kun mainitset asioita. Et ole kertonut mistään ranskalaisista, etkä Rainbow bridgestä.
    2) Välimerkkien käyttö on ok, mutta tuo on tavuviiva, eikä ajatusviiva :P
    3) Naurahdin lopulle, mutta en nyt kehuskelisi jos sullakin on kylmä :D

    VastaaPoista
  2. Jee, täälläkin toimii. Sain nimittäin juuri reitittimen pelaamaan ja langattomasti tässä sängyllä lojuen surffailen bittiavaruudessa. Tosin aikalailla katkonaista on yhteys, varsinkin liikkuvassa kuvassa.

    Sulle tuli kummilapsikirje, voin skannata sen s-postiin, jos haluat. Muuten ei postilaatikkomme ole ainakaan ylityöllistettynä ollut ;-).

    Ai, olikos sinulla välimerkkejä jotenkin erityisemmin - en huomannu?

    Kotiväki

    VastaaPoista
  3. A: Oon paikallani oletettavasti johonkin maaliskuun puoliväliin asti. Kuvia tulossa kunhan jaksan ladata tällä nettiyhteydellä :)

    1) en malttaisi. mua ei edelleenkään oikein huvita kirjottaa blogia... :) mut koetan muistaa tänään ja jatkossa selitellä hiukan paremmin. ranskalaisesta en edes halunnu selittää julkisesti ihan kaikkea, enkä jalua jatkossakaan, mutta voin kertoilla pintapuolisesti jotakin...

    2) mnii, mä mietin enemmän pilkkusääntöjä, koska ne on jääny kummittelemaan lukioajoilta... mut sitä myös, että käyttelen poikkeavia välimerkkejä holtittoman paljon. varmaan puolet ehdin tosin karsia yleensä siinä vaiheessa kun silmäilen tekstin uudelleen läpi. mulla taitaa olla liian suuret paineet blogin kirjottamisesta kun niin moni on sanonu haluavansa lukea.

    3) heh, ei mulla pääosin ole kylmä - ulkona on edelleen päivisin parikymmentä astetta. me vaan satutaan asumaan väärällä puolella taloa ^^


    Kotiväki Ü:
    Jesh, vähemmän pöydän ääressä istumista, enemmän röhnöttämistä sängyllä koneen kanssa ^^
    Skannaa vaan kummilapsikirje, ei siinä varmaan mitään erikoista ole mut onhan se kiva silti kuulla miten siellä menee... Mut hyvä vaan jos ei oo tullu paljoo postia. Ei mulle tosin yleensäkään tuu muuta kuin laskuja, ja niitäkin nyt vähemmän kun ei oo kämppää + oheismenoja eikä puhelinliittymääkään tule pahemmin käyteltyä.
    ..ja välimerkkeihin liittyen ehdit jo varmaan huomata kohdan 2... :)
    Terveisiä kaikille Ü

    VastaaPoista