lauantai 9. helmikuuta 2013

Ruudinkeksijäin maassa

Kiinalainen uusi vuosi. Olen istunut ikkunassa puolitoista tuntia ikkunassa tuijottamassa sanattomana taukoamatta eripuolilta kohoavien ilotulitusten valomerta. Ilmassa kohisee meren pauhu, ukkosen jyrinä ja nousevan lentokoneen jylinä yhtä aikaa. Raketit viheltävät ja rätisevät. Pauhu kaikuu ja kertautuu vuorilla ja kerrostalorivistöjen välissä, pamaukset tärisyttävät ikkunalasia. Silloin tällöin talojen ylle kohoaa rauhallisesti liitelemään punainen lyhty, jonka tuuli kuljettaa ties minne. Tulitukset jatkuvat kiivaana joka puolella. Taukoa ei ole eikä päätä paljon tarvitse käännellä.

Kaikkien kiinalaisten hyvien tapojen vastaisesti vietän uutta vuotta yksin pimeässä asunnossa. Taustalla soi Enya pitkään ikään kuin rauhoittamassa epäsäännöllisen paukkeen aiheuttamaa rytmittömyyttä, mutta kun otin kuulokkeet pois ja avasin ikkunan, huumaannuin intentiivisestä jylinästä joka pitää kaupunkia vallassaan. Mitään tällaista en ole koskaan kokenut. Täysin samanlaista en tule koskaan kokemaan. Sarjatulen rätinä ja valtavat pamaukset peittävät ajatukset.

En yritä ottaa valokuvia.
Nautin.
Vuodenvaihteeseen on aikaa
vielä kolme
tuntia.

3 kommenttia:

  1. WAUU,KYLLÄPÄ ON MAHTAVAA-YRITÄN TÄSSÄ KUVITELLA MIELESSÄ.MAKOILEN FUNSSA POIKANEN KIMPUSSA PEITTEN ALLA TYÖPÄIVÄN JÄLKEEN:)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä mahtavata ^^ Toivottavasti päihitit flunssanpoikasen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä flunssa hävisi kun näki sen ilotulituksen ja lepäsi .Heh heh heh.olen siis ollut töissä.Iloa vaan siihen uuteen vuoteen siellä.

      Poista