sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Tänään (pe) oli mukava päivä, heräiltiin kaikessa rauhassa eli yhdeltätoista. On siis unirytmi vähän sekaisin, Suomessa en nuku koskaan sikeästi näin myöhään. Mut nyt onkin loma. Siinä rauhallisen heräilyn jälkeen heitettiin reput selkään ja takit niskaan ja lähdettiin kaupungille. Viime yönä satoi joten ilma oli vähän viileämpi ja mittari näytti siinä ulos lähtiessä vain 16 °C. Oon pahoillani, mutta mua ei kyllä yhtään harmita olla täällä säiden puolesta... vaikka on se Suomen talvikin ihan kiva, mut varmaan osaan vuoden päästä nauttia sit kaksin verroin enemmän kun tänä vuonna jää talvi väliin.

Noniin, hypättiin sitten bussiin, maksettiin huikeat 2 yuania (n. 25 cnt) / hlö matkasta ja mentiin syömään kivimetsän (eli eilisen reissukohteen) lähelle. Tällä kertaa saatiin maksaa ruoasta vähän turistihintoja, viiden lajin lounas oli normaalin <80 yuanin sijasta 101 yuania. Sellasta se on turistikohteiden lähellä. Mut ihan jees ruokaa, söin mm. tofunnahkaa. Kertoilen ruoista ja hinnoista ja sen semmoisista paremmin joskus omissa merkinnöissään, tää on enemmän tällainen päiväkirjamerkintä. Lounaan jälkeen suunnattiin läheiseen vähemmistökylään, jossa katseltiin talojen seiniin maalailtuja kuvia ja ostettiin parit tuomiset (siis lähinnä äiti osti). Iltapäivällä käytiin vielä vähän paikallista markettia ja supermarkettia kiertämässä ja tuli testattua mm. baozi.

Nappailin muutamia kuvia, mut mausteliemessä killuvat houkuttelevan näköiset vitivalkeat kananjalat jäivät kuvaamatta koska myyjä kielsi O.o sellainen on käsittääkseni aika harvinaista kun ei ollut ees mitään riskiä siihen, että joku ihminen jäis kuvaan. Mutta en jäänyt harmittelemaan; tilaisuuksia napata siivekkäiden kintuista kuva tulee varmasti vielä monta :)



Toreilta tultiin lähibussilla kotiin, bussissa oli tunnelmaa ja mua nuoremmat tytöt hymyili ja jutteli innokkaasti kun ne näki että bussiin nousee länkkäreitä. Bussimatka meni rattoisasti ja kun noustiin kyydistä muut matkalaiset jäi kattelemaan perään ja neljä, viis kamerapuhelinta nous ikkunaan räppäämään kuvan valkonaamoista. Mitäs siinä muuta kuin suut korviin ja aasialaispose ja vilkutukset perään niin kaikille jäi iloinen mieli tapaamisesta, jossa ei vaihdettu sanoja.

Ilta kului kotona päivien aikana kertyneitä herkkuja ja kummallisuuksia (lähinnä hedelmiä) maistellessa ja ihmetellessä. Huomenna (la) suunnataan takaisin Kunmingiin ja vietellään siellä aikaa keskiviikkoon asti. Mun pitäis mm. ostaa uudet housut: lähdin reissuun kaksilla pöksyillä (travelpants ja farkut), ja farkut kului jo haaroista puhki. Eh. Toivoa sopii että täältä löytyy naisia joilla on vähän leveämpi lantio, pituus on kyllä varmasti just passeli. Ihmiset nimittäin pukeutuu täällä ihan siististi, ois kiva sopia joukkoon.




Sitten, ihan vain mielenkiinnosta niille jotka kyselivät miten meinaan pärjätä valokuvauksen kanssa: eilen muistikortille tallentui noin 10 Gt. Tänään vain 3,5. Kyllä mä opettelen vielä hillitsemään itseni, + tähän mennessä oon ehtiny joka päivä käydä päivän kuvat pikaisesti läpi ja siirtää parhaat toiseen kansioon. Niin että mä en ehkä tarvitsekaan sitä kuukauden lomaa kuvien järjestelyyn täältä palattuani... :B

Ja edelliseen merkintään äitin korjaukset: me tosiaan lähdettiin matkaan maanantai- eikä sunnuntaiaamuna, ja tavattiin kentällä äitin sisko eikä täti. My bad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti