torstai 6. kesäkuuta 2013

Terveisiä Helsinki-Vantaalta

...mut ei päivittely vielä tähän lopu. Tällä hetkellä tekee vaan mieli ilmoittaa, että saavuin turvallisesti Helsinki-Vantaan kentälle, sää on ihana ja hyräilin Suomen livekarttaa koneen ikkunasta katsellessani hymyillen että kotimaani onpi Suomi, Suomi armas synnyinmaa... Paluu ei ole koskaan ollut näin tunnerikas. Pillahdin itse asiassa varsin repäisevään itkuun kun istahdin Nagoyassa Japanissa koneeseen ja tajusin että kohta näen perheen. On ne vaan rakkaita. 

Heräsin Suomen aikaa viime yönä kahdeltatoista lähteäkseni lentokentälle. Postikortit lähtivät postiin vasta sen jälkeen kun olin lähtenyt Japanista :D Mutta ei se mua oikeestaan ees haittaa - kunhan tulevat perille. Olen ylpeä siitä, että sain sentään lähetettyä kortit. Ja jos joku jäi kaipaamaan, niin kerrottakoon, että unohdin osoitteet kotiin, joten kortteja lähti vain niille, jotka ilmoittivat osoitteen facebookissa tai sähköpostilla. 

Mitähän muuta. Kirjoitan jonkinlaisen koonnin jossain vaiheessa. Ja laitan kuvia; olen viimeksi laittanut kuvia koneelle kaksi viikkoa sitten. 

Suomen kuuleminen tuntuu - kuten arvata saattaa - oudolta. Ihmiset tuijottaa mun liian täyttä rinkkaa. Turisti-infossa palvelu on vähän ちょっと, miten sen nyt sanoisi; niin ja näin. Hymyä ei tippunut. Kaipasin heti myös kolikkopuhelinta. Neuvoivat infosta yhden yleisen puhelimen, joka toimii visalla tai mastercardilla - tai pitäisi toimia, mutta ei toiminut millään. Ilmoitti, että no connection. Sellaista se on. Eikä tarvinnut passintarkastuksessa katsoa kameraan jotta tietokone vertaisi, näyttääkö naama vielä samalta. On täällä vähän erilaista. Mut eiköhän tähän totu, vaikka viimeisellä junamatkalla lentokentälle Japanissa ajattelin, että vähän kyllä säälittää luopua tästä vapaudesta. Pitää varmaan lähteä vielä joskus toistekin ^.^

PS. Istun samassa paikassa, jossa istuskelin äitin kanssa vajaa seitsemän kuukautta sitten ennen Hongkongiin lähtöä. Videopäiväkirjoja ei ole tullut otettua aikoihin. Ja lennon jälkeen särkee päätä niin ettei tule otettua nytkään. Ja mä voisin taas jatkaa puhumista ikuisuuden. Tietyt asiat ei vaan muutu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti