maanantai 3. kesäkuuta 2013

Suunnittelemattomuudesta ja selvittämättä jättämisestä kärsii kukkaro

Lähetin innostuspäissäni lähes kuusi kiloa tavaraa kotiin postissa. Maksoin *auch* noin 80 €. Tulin sitten Kiotoon ostelemaan tuliaisia ja aloin pohtia että näinköhän joudun vielä maksamaan ylipainomaksua. Ja että tarkistetaanpas paljonko niistä 23 kg:n ylittävistä kiloista joutuu maksamaan. Netissä maksettaessa kilot 24 - 32 maksavat 50 €, kentällä maksettaessa 80 €. Olisin siis päässyt huomattavasti halvemmalla jos olisin jaksanut kantaa kilot mukana. Ylipainomaksuista aina pelotellaan, mutta tulin siihen tulokseen, että postissa helposti kosahtaa vielä isompi maksu. Kiinassa tosin maksoin lähes 10 kilosta Suomeen vain noin 40 €. Nyt joudun pahimmassa tapauksessa maksamaan postipaketin (80 €) vielä ylipainomaksua 80 € jos en löydä vaakaa. On se raha hupaa... Onneksi on kesätyö.

Tämä ei ole ainoa esimerkki siitä, miten rahaa saa matkustaessa tuhlattua kun ei selvitä asioita tai suunnittele etukäteen. Esimerkiksi Japaninreilipassi olisi tullut käytettyä huomattavasti tehokkaammin kultaisten viikkojen aikana, ja olisin säästynyt yhden reilipassin ostamiselta. Siinä tapauksessa olisin viihtynyt nyt pidempään Tokiossa enkä mennyt takaisin etelään. Eipä haitanne, ensi kerran ehkä viisaampi. Ja oli hauska palata Shimonosekiin ja Kiotoon, tuttuihin paikkoihin kahden kuukauden jälkeen. Työntekijät muistivat mut vaikka olin vain yhden yön. Kotoisaa ^^

Tuliaisten ostaminen on ihan äärettömän vaikeaa. Paitsi ihmisille jotka tuntee hyvin ja jotka jakavat samanlaiset kiinnostuksen kohteet (tässä tapauksessa Japanin :D). Käytin eilen viisi tuntia, sain ehkä kolme tuliaista ostettua. Ja lisäksi itselle kaksi matkamuistoa. Tänään edessä on toinen ostoskatu/ -keskus. Kimono( tai yukata)kin tekisi vielä mieli ostaa.

Odottelen, että ihmiset laittaisivat osoitteita, jotta voisin lähettää postikortteja. Voi laittaa tännekin kommenttina osoitteensa jos haluaa kortin, tai osoitteen kertoa mulle yksityisemmin sähköpostitse kolibri87 /at/ gmail.com, aikaa on keskiviikkoon asti ^^ (Palaan Suomeen torstaina)


ps. Mulla on kaksitoista uskollista lukijaa jotka käyvät katsomassa blogin päivittäin. Olisi hauska tietää keitä he ovat ^^ (tai on mahdollista, että on useampi "eri" henkilö, mutta useana päivänä kävijöitä on käynyt 12 silloinkin, kun en ole kirjoittanut mitään). Blogi alkaa matkan osalta lähennellä tiensä päätöstä. Kiinan nuottivihko eli notebook jäi melkein kokonaan käymättä läpi. Mulla on edelleen kasa luonnoksia, joihin en ole paneutunut riittävästi voidakseni julkaista asiallisempaa tekstiä. Mutta saattaa olla, että kirjoittelen jotain vielä Suomeen tultuani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti