lauantai 25. toukokuuta 2013

Kymmenen asiaa, jotka Japanissa tiedetään Suomesta

Kuten olen jo pariinkin kertaan varmaan ehtinyt mainita, Suomi on Japanissa yllättävän tunnettu paikka.Tässä lista kymmenestä yleisimmin vastaan tulevasti asiasta, jotka Suomesta puhuttaessa mainitaan (suunnilleen yleisimmin mainitusta harvimmin mainittuun):

1) Helsinki
2) Aurora l. revontulet
3) Marimekko
4) Muumi
5) Lumi ja kylmyys
6) Joulupukki
7) Sauna
8) Nokia
9) Iittala
10) Minä Perhonen
 
Yleisintä siis on, että ihmiset tietävät Suomesta Helsingin, Marimekon ja revontulet.

Joulupukki (ja toisinaan saunakin) tiedetään, mutta jokapäiväisyys yllättää japanilaiset: ai että teillä kävi joulupukki kotona kun olit lapsi; eikö se olekaan vain korvatunturilla? Ja että ai melkein joka talossa on sauna! Että kesällä saatetaan käydä saunassa lähes päivittäin vaikka on kuuma? Sitä ennen on tietenkin täytynyt kertoa, että kesällä voi olla kuumakin, mutta yleisesti Suomen kesää voi pitää lämpötilaltaan miellyttävänä. Monet olettavat, että kesätkin ovat Suomessa kylmiä.

Siitä monet ovat olleet yllättyneitä, ettei Suomessa ole vuoria eikä onseneita. Täällä ne ovat niin arkipäivää - yhtä lailla kuin meille metsää, täällä on melkeinpä hankala löytää maisemaa ilman minkäänlaisia vuoria. Niin tosiaan ei meillä ole myöskään maanjäristyksiä eikä tulivuoria. Eeeeeee.... Mitä Suomesta ei tiedetä mutta voitaisiin tietää, on Angry Birds. Kiinassa AB on kovaa huutoa, vaikka lähes jokaiselle keskustelukumppanille tulikin yllätyksenä, että tuote on suomalainen. Japanissa sen sijaan AB ei ole kovinkaan suosittu, ainakaan verrattain.

Tämä tällä erää. Hong Kongista ostettu notebook on liian iso housuntaskuun, joten nuottien kirjoittaminen jää täällä huomattavasti vähemmälle kuin Kiinassa. Tosin en tiedä olisiko siitä hyötyä joka tapauksessa; Kiinankin nuottikirja jäi aika vähälle käytölle blogikirjoitusten yhteydessä.


PS. Löysin toissapäivänä Akihabarasta Muumi-tuotteita. Made in China. Löysin myös muumipurkkaa. Made in Finland ^^ 200 yeniä oranssi, pieni lasten purkkapussi.

PPS. Löysin tänään juna-asemalta suomalaisia. Facebookissa huomattiin, että meillä oli yhden kanssa yhteisiä ystäviä. Niin se vaan maailma on pieni, mutta olipa hauskaa kun toista kertaa törmään puolen vuoden aikana yllättäen suomalaisiin tässä vaiheessa matkaa. Niin mä taisin jollekulle pohtia, että 1) suomalaisia on ylipäänsä olemassa niin vähän, että prosentuaalinen osuus maailman matkailijoista jää kaiken kaikkiaan pakostakin pieneksi 2) suomalaiset suuntaavat yleensä Thaimaahan ja Espanjaan. Suomessa on kylmä, joten lämpimät maat taitavat jotenkin vetää puoleensa. Harmi sinänsä, olis siistiä jos vastaan tulis enemmänkin suomalaisia Madventure-henkisiä matkailijoita...

PPPS. Ikeaa luultiin kerran suomalaiseksi. Jonkun kanssa oli myös keskustelua siitä, onko suomessa eskimoita. Mä viittasin jäätelöön, mutta keskustelukumppani oli vakavissaan ja viittasi saamelaisiin. Mene ja tiedä eli kertokoon joku viisaampi =)

1 kommentti:

  1. No suomessa ei ole eskimoita.He asuvat Grönlannissa.Saamelaisia on,mut se on eri asia siis.Ehei vanha ja pienempi vastaa =)

    VastaaPoista